2018

16/2 2018

En ny dörr öppnas för scoutkåren!

I ett led att förbättra scoutlokalen har vi nu ersatt den gamla garageporten med en ny funktionsduglig. Lite små jobb som att måla osv återstår men snart är alla gamla dörrar och fönster bytta. Med de investeringar vi har gjort de senaste åren så som att byta taket, fönsterbyte, dörrbyte och ny gaspanna hoppas vi att driftkostnaderna skall sjunka och ge mer pengar till verksamheten.

14/2 2018

Låt hjärtat va med!

Idag på alla hjärtans dag närmar vi oss sportlovet och lite ledighet i avdelningsarbetet. Vi firar Thinkingday den 22/2 kl 18-19.30 istället. Thinkingday firas av alla scouter den 22/2 och är den dagen då BP och hans fru Olave föddes. Det är dagen då vi tänker på andra scouter i världen och ibland genomför en insamling till svårt drabbade områden i världen. I år tänker vi fira det utomhus i det vintervädret.

4/2 2018

En modernisering i kårarbetet.

Nu har vi uppdaterat oss i vårt arbete med hanteringen av försäljning av scoutskjortor och märken. Numera gör man allt via hemsidan. Detta har många fördelar för oss och för er. Vi kan nu lättare se när det kommer in tillräckligt med beställningar för att skicka iväg beställningarna till scoutvaror, inga pappersbeställningar som kan komma bort, vi spar bilersättning för hämtning av beställningslapparna. Ett steg i en snabbare hantering med andra ord. Även alla lägeranmälningar kommer med tiden att ske via nätet. Detta kommer att ske så fort ledarna har fått utbildning i Googles-formulärhantering.

25/1 2018

Nu drar vi snart västerut!

Att åka västerut till USA och på ett läger med ca 50 000 deltagare 2019 är väl alla scouters dröm? Nu finns den möjligheten för scouter födda den 22/7 2001 och den 21/7 2005 att deltaga på den 24:e World Scout Jamboree. I går hade vi den första informationskvällen för intresserade scouter och föräldrar. Vi hoppas från kårens sida att vi kan skicka lika många till USA som till vi skickade till JAPAN (8st). Vi har upprättat en sida på hemsidan där vi kommer lägga all information om lägret samt lägga allt på vår Facebook-sida. Vi har även justerat lite på vår hemsida där du kan läsa om kommande arrangemang/läger. Anmälningar/information för avdelningsläger kommer med tiden att läggas på denna sida. Scoutskjortbeställningar kommer även kunna göras på en egen sida. Med andra ord försöker vi hänga med i den nya tekniken. Nu har alla avdelningar kommit igång och de flesta medlemmar har hittat tillbaka. KUL! Vi har i dagarna fått reda på vi fortfarande är den största kåren i distriktet med 155 st medlemmar. Men det mest positiva var att distriktets övriga kårer har också ökat, Det finns nu 8 st scoutkårer med över 100 medlemmar. Distriktet består av 27 aktiva kårer och 8 st vilande.

14/1 2018

Nu har vi kokat ihop ett spännande program !

Nu är vi igång efter en skön jul och ett gott nyår med planeringen av kårens program. 16 st ledare åkte till Malmö för att planera och ha lite ledarvård. Fredagskvällen planerades och diskuterades det. Många bra diskussioner och en del nyheter kommer vi att presentera. Bland annat kommer vi i framtiden enbart ta in beställningar av Scoutskjorta och scoutmärken via vår hemsida! Detta för att bland annat minska pappershanteringen. Vi kommer att åka både på Vårläger och ett sommarläger i år. En ny garageport skall införskaffas och den gamla skall bytas ut. Vi diskuterade även ledarsituationen nu när vi har växt till distriktets största. Vi kommer att behöva fler hjälpande händer för att inte bränna ut våra duktiga ledare. Mer information om detta kommer ut byns brevlådor under våren. Det blir givetvis också de traditionella programmen under våren som Thinkingday, St Georg och Valborg. Nu kommer avdelningsledarna börja planera sina avdelningsprogram så att det kommer att bli så spännande som möjligt. Mer information om olika arrangemang kommer på hemsidan/Facebook.