2018

12/4 2018

Drömmer vi om nya tider?

Efter en kväll tillsammans med andra kårordföranden i distriktet verkar det som det finns en framtidstro på scouting. Scouting utvecklas hela tiden och de kårer som vågar att hitta nya vägar i rekryteringen och i scoutprogrammet växer. Visst finns det problem att lösa längs vägen men jag tror och hoppas att med hjälp av ungdomarnas nya idéer och tankesätt kommer scouting att växa. Nya idéer om att dela till exempel distriktsstämman på två tillfällen har framkommit. Mer distriktsöverskridande samarbeten utvecklas hela tiden i distriktet. Kanske också ett steg mot ett distrikt i Skåne! Vi får se vilka idéer som kommer fram på distriktsstämman 21/4. Även i kåren finns det drömmar som vi hoppas kunna uppfylla. En sådan dröm är att 15-20 åringar engagerar sig i styrelsearbetet mera. Vi kanske får hitta en annan mer attraktiv form av styrelsearbetet?! Vore kul med en styrelse mellan 15-75 år! Vilken erfarenhet och nytänkande man skulle få! Att drömma är ju alltid kul men när drömmen slår in är det ännu roligare!

30/3 2018

 

Rent Hus!

Ibland är traditioner kul! Att samlas på långfredagens förmiddag på scoutlokalen för att göra vår scoutlokal ren och snygg är en gammal tradition. Det mest positiva med denna tradition är att våra unga utmanarscouter har hittat hit och på ett naturligt sätt umgås med äldre scoutledare. De äldre ledarna är ju inte så farliga som de ser ut! Att sedan äta en lättare måltid tillsammans är alltid kul. Grattis till Liv som vann en julklapp! (julen varar ju till påsk!) Ett stort tack till alla som deltog idag och gjorde vår scoutlokal fin. Nästa år hoppas jag att vi får se några nya ansikten när vi städar!

GLAD PÅSK!

26/3 2018

Dags att åka till Blåkulla! (eller var det Sonnarp?)

Påsken närmar sig med stormsteg (eller kyla) och alla har ledigt från avdelningsmötena denna vecka. Utmanarna, ledarna och funktionärerna har dock storstädning på långfredagen som vanligt. En tradition som är över 30 år gammal. En påsk-fika blir det som vanligt till alla städare. Nu är anmälningstiden stängd för anmälan till vårlägret. Har du missat det kontakta din ledare om du vill med. Kåren skickar 48 st (+ 10 tal ledare som funktionärer) upptäckare, äventyrare, utmanare och ledare till vårlägret, med andra ord mer än en tredje av kåren åker. Inte illa! Du har väl inte glömt att anmäla dig till sommarlägret? Anmälningstiden är fortfarande öppet ett tag till. Kåren har också sålt toalett/hushållspapper samt en Påskförsäljning. Ett STORT TACK till alla som har stöttat kåren.

15/3 2018

Dags att lyssna in!

Då var mars månads kårmöte avklarad. Anledningen till att den låg i början av månaden var att det kommer en ledarträff för alla ledare i distriktet som våra ledare skall ges möjligheten att få deltaga på. Mars månad är en månad som innebär träning på avdelningsmötena inför kommande läger samt att man skall bestämma sig om man skall deltaga på Vårläger och sommarläger. Det görs en hel del utflykter i olika skogar just nu trots det kyliga vädret. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder! Kåren avslutar nu påskförsäljningen som är en av många viktiga inkomstkällor för kåren. Redovisning kommer senare. Kåren börjar också sitt arbete med att finna en ny ordförande som kan föra denna fantastiska scoutkår vidare in i framtiden. Vi kommer att höra av vad scouter, ledare och funktionärer behöver för styrelse innan vi på kårstämman kan presentera en ny styrelse. I september då vi har kårstämman (årsmötet) skall detta arbete vara klart. Min förhoppning är att de yngre scouterna är med och bidrager i detta arbete. Kåren styrelsearbete behöver föryngras och nya idéer behövs för att driva scoutkåren framåt. Kåren firar snart 75 års jubileum och jag tror att de som var med och startade kåren är stolta över allt arbete och det jobb som läggs ner av scouter, ledare och funktionärer. Vi har mycket av vara stolta över i scoutkåren!

5/3 2018

Glöm ej påskförsäljningen!

Vi är nu i mars månad och med den kommer snart påsken! Scoutkåren har sin årliga Påskförsäljning som inbringar ett viktigt tillskott i kassan. Med vinsten kan vi erbjuda våra scouter gratis kurser och Subventionerade läger. Tänk om varje scout i kåren (150 st medlemmar) köper minst en vara ur påskförsäljningen då skulle vi nog kunna erbjuda scouterna gratis Vårläger t.ex. Så var med att stötta våra scouter genom minst ett inköp i vår Påskförsäljning. Har du inga barn i scouterna går det bra att beställa Påskvaror ändå. Det enda man behöver göra är att fylla i beställningslappen under fliken försäljning/Påskförsäljning. Lycka till och tack för ert stöd.

26/2 2018

Det våras i scoutalmanackan!

Även om kung Bore har ett visst grepp om vädret just nu så är det dags att tänka på Vårläger och sommarläger. Vi kommer i dagarna att dela ut information om de olika lägren till scouterna men redan nu kan du tjuvläsa på arrangemangsidan. Vårlägret är ett distriktsläger under Kristihimmelsfärdhelgen och sommarlägret blir ett regionsläger (de 3 distrikten i Skåne). Tag chansen och åk på läger! Man träffar alltid nya scoutkamrater.

16/2 2018

En ny dörr öppnas för scoutkåren!

I ett led att förbättra scoutlokalen har vi nu ersatt den gamla garageporten med en ny funktionsduglig. Lite små jobb som att måla osv återstår men snart är alla gamla dörrar och fönster bytta. Med de investeringar vi har gjort de senaste åren så som att byta taket, fönsterbyte, dörrbyte och ny gaspanna hoppas vi att driftkostnaderna skall sjunka och ge mer pengar till verksamheten.

14/2 2018

Låt hjärtat va med!

Idag på alla hjärtans dag närmar vi oss sportlovet och lite ledighet i avdelningsarbetet. Vi firar Thinkingday den 22/2 kl 18-19.30 istället. Thinkingday firas av alla scouter den 22/2 och är den dagen då BP och hans fru Olave föddes. Det är dagen då vi tänker på andra scouter i världen och ibland genomför en insamling till svårt drabbade områden i världen. I år tänker vi fira det utomhus i det vintervädret.

4/2 2018

En modernisering i kårarbetet.

Nu har vi uppdaterat oss i vårt arbete med hanteringen av försäljning av scoutskjortor och märken. Numera gör man allt via hemsidan. Detta har många fördelar för oss och för er. Vi kan nu lättare se när det kommer in tillräckligt med beställningar för att skicka iväg beställningarna till scoutvaror, inga pappersbeställningar som kan komma bort, vi spar bilersättning för hämtning av beställningslapparna. Ett steg i en snabbare hantering med andra ord. Även alla lägeranmälningar kommer med tiden att ske via nätet. Detta kommer att ske så fort ledarna har fått utbildning i Googles-formulärhantering.

25/1 2018

Nu drar vi snart västerut!

Att åka västerut till USA och på ett läger med ca 50 000 deltagare 2019 är väl alla scouters dröm? Nu finns den möjligheten för scouter födda den 22/7 2001 och den 21/7 2005 att deltaga på den 24:e World Scout Jamboree. I går hade vi den första informationskvällen för intresserade scouter och föräldrar. Vi hoppas från kårens sida att vi kan skicka lika många till USA som till vi skickade till JAPAN (8st). Vi har upprättat en sida på hemsidan där vi kommer lägga all information om lägret samt lägga allt på vår Facebook-sida. Vi har även justerat lite på vår hemsida där du kan läsa om kommande arrangemang/läger. Anmälningar/information för avdelningsläger kommer med tiden att läggas på denna sida. Scoutskjortbeställningar kommer även kunna göras på en egen sida. Med andra ord försöker vi hänga med i den nya tekniken. Nu har alla avdelningar kommit igång och de flesta medlemmar har hittat tillbaka. KUL! Vi har i dagarna fått reda på vi fortfarande är den största kåren i distriktet med 155 st medlemmar. Men det mest positiva var att distriktets övriga kårer har också ökat, Det finns nu 8 st scoutkårer med över 100 medlemmar. Distriktet består av 27 aktiva kårer och 8 st vilande.

14/1 2018

Nu har vi kokat ihop ett spännande program !

Nu är vi igång efter en skön jul och ett gott nyår med planeringen av kårens program. 16 st ledare åkte till Malmö för att planera och ha lite ledarvård. Fredagskvällen planerades och diskuterades det. Många bra diskussioner och en del nyheter kommer vi att presentera. Bland annat kommer vi i framtiden enbart ta in beställningar av Scoutskjorta och scoutmärken via vår hemsida! Detta för att bland annat minska pappershanteringen. Vi kommer att åka både på Vårläger och ett sommarläger i år. En ny garageport skall införskaffas och den gamla skall bytas ut. Vi diskuterade även ledarsituationen nu när vi har växt till distriktets största. Vi kommer att behöva fler hjälpande händer för att inte bränna ut våra duktiga ledare. Mer information om detta kommer ut byns brevlådor under våren. Det blir givetvis också de traditionella programmen under våren som Thinkingday, St Georg och Valborg. Nu kommer avdelningsledarna börja planera sina avdelningsprogram så att det kommer att bli så spännande som möjligt. Mer information om olika arrangemang kommer på hemsidan/Facebook.